bilişim internet kulübü sertifikası Hosgeldiniz
Sitemizi Daha Kaliteli Kullanmak İçin Lütfen Üye Olun


1- Sitemizde 7 Adet Moderatör Alınacaktır.
2- Admin 'e Kadar Yükselme Şansınız Var.
3- Ayın Üyesi Seçimleri Devam Etmektedir.
4- Sitemiz Yeni Tema ve Konularıyla Karşınızda...
5- Misafirken Sitemizden Faydalanma Oranınız %70 'dir
.



İYİ FORUMLAR
bilişim internet kulübü sertifikası Hosgeldiniz
Sitemizi Daha Kaliteli Kullanmak İçin Lütfen Üye Olun


1- Sitemizde 7 Adet Moderatör Alınacaktır.
2- Admin 'e Kadar Yükselme Şansınız Var.
3- Ayın Üyesi Seçimleri Devam Etmektedir.
4- Sitemiz Yeni Tema ve Konularıyla Karşınızda...
5- Misafirken Sitemizden Faydalanma Oranınız %70 'dir
.



İYİ FORUMLAR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


 
AnasayfaAnasayfa  T.P.FT.P.F  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 bilişim internet kulübü sertifikası

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
zeus41
Admin
Admin
zeus41



bilişim internet kulübü sertifikası Empty
MesajKonu: bilişim internet kulübü sertifikası   bilişim internet kulübü sertifikası Icon_minitimeCuma Mart 26, 2010 2:17 am

işte bilişimciler size sertifika




BAŞARI SERTİFİKASI
T.C. Kimlik No : Sertifika No :
Adı ve Soyadı : Tarihi :
Sınıfı :
Okul No :


Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinin ilgili hükümlerince ……………………… alanında gösterdiği başarıdan dolayı bu sertifika verilmiştir.




Okul Müdürü
İmza
Mühür[img][/img]bilişim internet kulübü sertifikası MEBlogo_2


En son zeus41 tarafından Cuma Mart 26, 2010 2:36 am tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
zeus41
Admin
Admin
zeus41



bilişim internet kulübü sertifikası Empty
MesajKonu: bilişim nedir ?   bilişim internet kulübü sertifikası Icon_minitimeCuma Mart 26, 2010 2:18 am

BİLİŞİM NEDİR ?

Bilişim bilgi ve teknolojinin birlikte kullanılarak üretilen sonuçlar olarak kısaca tarifedilebilir. Bilişimin birkaç yönü vardır. Bunlar bilgisayar yazılımı, bilgisayar donanımı, bilgisayar kullanıcısı ve bilgi toplumu olarak sınıflayabiliriz.
Bilişimin yönleri birbirleriile bir araya gelerek veya ayrı ayrı kullanılabilir. Burada en önemlisi bilgisayarın yazılımdan ayrı olmayacağını anlamak gerekir.
Bilişimin en önemli tarafı toplumdur. Toplumun bilgisayarı kullanarak bilgi ihtiyacınıkarşılaması gerekir. Örneğin nüfus idaresi işlemleri pasaport işlemleri, vergi ödeme gibi parasal işlemlerin yanında sosyal işlemlerde olabilir bunlar ise sinema - tiyatro bileti almak gibi. Bilgilerin anlamadığımız şekillerden okunabilir şekillere gelmesineolanak tanıyan bilgisayar bilgilerimizi depolamamıza da yardımcı olur. Daha sonra bu bilgileri istediğimiz zaman ulaşarak okuruz. Bilgi paylaştıkça çoğalan bir etkiye sahiptir. Bildiklerimizi paylaştıkça diğer insanların bu bilgilerin üzerine bir şeyler koyarak yeni bilgiler üretmesine olanak sağlanır. Eğer Newton yerçekimini bulduğunu söylemeseydi, arşimed suyun kaldırma kuvvetini bildiğini başkaları ile paylaşmasaydı bu gün dünya daha farklı olurdu. Bilgiyi paylaşırken kullandığımız yöntemler farklılaşmaya başlamasına rağmen temel olarak bilgisayardan ayrı düşünmemiz imkansızdır. Önceleri yakınlarımıza ve arkadaşlarımıza mektup olarak yazdığımızı bu günlerde artık bilgisayar yardımı ile elektronik posta olarak göndermekteyiz. Bu gönderiler için çok sık ismini duyduğumuz internet ağını kullanırız.

INTERNET AĞI
Internet ağı bilgisayarların birtakım bağlantı sistemleri ile birbirlerine bağlanarak veri göndermesini sağlar. Veriler elektrik kabloları gibi kablolar ve telefon hatları gibi bağlantı şekillerinden bilgisayarlar arasından taşınır. İnternet bu genel iletişim ağının adıdır. Bu ağ bilgisayar üzerinden veri göndermemize, görüntü göndermemize veyases göndermemize yarar. Artık günümüzde internet üzerinden telefon gibi konuşmamıza olanak tanıyan bilgisayar programları vardır. Bu programlar internet üzerinden bir bilgisayardan başka bir bilgisayara bizim ses ve görüntümüzü iletebilmektedir. Örneğin MSN (Microsoft Network) yahoo Messenger, Microsoft Messenger ve daha bir çok örnek verebiliriz. Bu programlar bilgimizi başkaları ile paylaşmamıza yardımcı olmakta veya sevdiklerimiz ile bilgisayar üzerinden görmemize sesini duymamıza yardımcı olur.

BİLİŞİM DÜNYASI
Bilişim dünyası temelde bilgisayar ve bilgisayar yazılımlarının insanların ihtiyaçlarına göre düzenlendiği dünyadır. Yaşadığımız dünyada varlığımızı sürdürebilmek için bilgi ve bilgiyi kullanmaya ihtiyacımız vardır. Bilişim bize bilgi dünyası ile teknoloji dünyası arasındaki köprüyü kurarak günlük hayatımızı kolaylaştırır. Bir gün evde otururken canımız meyveli kek istedi diyelim, annemizde meyveli kekin tarifini hatırlamıyor, tarif alacağı kimsede o anda yok ise biz kek yiyemeyiz. Çünkü tarifini bilmiyoruz. Bilgi sistemlerini kullanarak bu durumu nasıl aşarız. İşte burada bilgisayar ve internet bize yardımcı olabilir. Hemen bilgisayarımızın başına oturarak internet bağlanır ve daha önceden birilerinin hazırladığı kek tariflerinin olduğu internet sayfalarından bunu öğreniriz ve annemiz bize güzel bir meyveli kek yapabilir. Aile bireylerimizden birisinin yurt dışından okuduğunu düşünelim. Telefon paraları çok fazla gelebilir ve bir sadece telefonda sesini duyabiliriz. Akrabamızın kendisini görmek için internet üzerinden sesli ve görüntülü konferans başlatarak hem akrabamızı görmüş oluruz hemde sesini duyarız. Bunun maliyeti ise bize sadece internet bağlantı ücreti gibi olur.
Son yıllarda e-Devlet projeleri duymaktayız. Bazen haber programlarında bazen de çevremizde bununla ilgili bir sürü yazı görüyoruz. Eskiden pasaport çıkarmak için bir sürü sıraya girip saatlerce sıra bekliyordur, vergi ödemek için de aynı şekilde sır bekliyor ve yoruluyordur. Artık pasaport çıkarmak için veya vergi ödemek için bu sıraları beklememize gerek yok. Bu tür işlemleri de elektronik olarak internet üzerinden yapabiliriz. Bilgisayarımızın başına oturup internet üzerinden vergi ödeyip pasaport başvurumuzu yapabiliriz. Bankada ne kadar paramızın kaldığını görmek için internet bankacılığı hizmetini veren bankalardan da yararlanabiliriz.
Bilgi paylaşımı olmasaydı bu gün bilgisayarın icat etmek zorlaşır ve hayatımıza kolaylık getiren bu cihazı kullanamazdık. Bir çok ülkede insanlar bilgilerini paylaşmaktadır. Bilişim bize bu paylaşmanın yolunu da göstermektedir. Web sayfalarından ihtiyacımız olan bir marka spor ayakkabı hakkında bilgi sahibi olabiliriz. Giyim hakkında merak ettiğimiz şeyler, moda veya kumaşlar ile ilgili diğer merakettiklerimizi de bu web sayfalarından öğrenebiliriz. Sağlık ile merak ettiğimiz ve 2 öğrenmek istediklerimizi de örneğin Sağlık Bakanlığı web sayfalarından öğrenebiliriz. Bir hastalığı merak ediyoruz ve nasıl bulaştığını öğrenerek o hastalıktan korunmak istiyoruz. Bu gibi bilgileri de web sayfalarından öğrenebiliriz.




(alıntı)emeğe saygı
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
zeus41
Admin
Admin
zeus41



bilişim internet kulübü sertifikası Empty
MesajKonu: BİLGİSAYAR, BİLİŞİMİN TEMEL DAYANAĞIDIR.   bilişim internet kulübü sertifikası Icon_minitimeCuma Mart 26, 2010 2:39 am

BİLGİSAYAR, BİLİŞİMİN TEMEL DAYANAĞIDIR.
Bilgisayarlar elektriksel sinyalleri bazı yöntemler ile bizim anlayacağımız şekillere çeviren makinelerdir.Bilgisayarlar bilgileri bizim anlamadığımız şekiller ve görüntüler ile içlerindeki sabitdisk ortamında saklarlar. İhtiyacımız olduğunda bizim anlayacağımız şekilde vereceğimiz komutları alarak kendi anlayacağı komutlara çevirirler ve istediğimiz bilgileri bulduktan sonra bizim anlayacağımı şekilde ekran denen dış çevre birimine gönderirler. Bilgileri kasalarının içerisinde bulunan sabit ve geçici bellek denen yerlerde bulundururlar. İşlemci ise bilgisayarın bizim anladığımız komutlarıbilgisayarın anlayacağı komutlara çeviren birimidir. İşlemci tek başına çalışamaz mutlaka bir bilgisayar kasası içerisinde uygun bir bilgisayar kartına bağlı olması gerekir.


BİLİŞİMİ DOĞRU ANLAMA
Bilişim ,bilgisayar ve bilgilerin insan çevresinde insana yararlı olarak kullanılması gerekir. Bilgisayar ile oyun oynayanların bilişim ve bilişim okur yazarlığı ile ilgisi yoktur.
Türkiye de her bireyin mutlaka bilgisayar okur yazarı olması gerekir. Bilişim ise bu bilgisayar okur yazarlığından sonra gereken akıl ve bilgisayarın birlikte kullanımı ile gerçekleşir. Her toplumda olduğu gibi bizim toplumumuzda bazı eksiklikler de olabilir. Bilişim toplumu olmak için biz bu eksiklikleri gidermeliyiz. İlk olarak ilköğretimden bu işe başlamalıyız.
Bilişim akıl ve bilgisayar olmadan olmayan bir kavramdır. Bilgisayar hayatımızın her alanına girerken bu alanları nasıl kullanacağımızı öğrenmemek bizi kolay yaşamdan ve toplumdan uzaklaştırabilir. Bilgisayar bilmek bilgisayar oyunlarını çok iyi oynamak değildir. Bilişim toplumu bilgisayar oyunlarını çok iyi oynamak ile sağlanmaz. Bunu sağlamak için bilgisayar programlama ve günlük hayatımızın içerisine bilgisayar kullanmayı katmamız gerekir.
BİLGİSAYAR ÖĞRENMENİN YAŞI YOKTUR.
Eskilerin söylediği “öğrenmenin yaşı yoktur” sözü , “bilgisayar öğrenmenin yaşı yoktur” şeklinde değişmelidir. Çünkü bilgisayar kullanmayı bilmeyen bir kişi bir süre sonra vergisini ödeyemez, bankadan parasını çekemez veya günlük hayatını devam ettirirken zorlanan kişi haline gelecektir. 3 Bilgisayar yazılımları için bilgisayar programlama araçlarına (visual basic- delphi v.s.) ihtiyaç duyulur. Bu araçlar bilgisayarımızda bizim yaptırmak istediğimiz özel işleri programlamak için gereklidir. Bu araçlar kullanmak için;
Bilgisayar donanımları hakkında bilgilere ihtiyaç vardır.
Yazı yazmak için ofis programlarına ihtiyaç duyulur. Ofis programları bizim defterimiz gibi yazıları yazarak saklamamıza ve daha sonradan tekrar çağırarak okumamızı sağlar. Ofis programlarında mektup yazmak, ödev hazırlamak, hesap tabloları kullanarak aylık harcama listelerini oluşturmak gibi birçok işi yapabiliriz. Bilişim bize tüm bu anlatılanları sağlar ve hayatımızı kolaylaştırır. Not: Alıntıdır

(alıntı) emeğe saygı
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
zeus41
Admin
Admin
zeus41



bilişim internet kulübü sertifikası Empty
MesajKonu: TÜRK PİRELLİ İLKÖĞRETİM OKULU BİLİŞİM VE İNTERNET KULÜBÜ TOPLUM HİZMETİ PROJESİ   bilişim internet kulübü sertifikası Icon_minitimeCuma Mart 26, 2010 2:40 am

TÜRK PİRELLİ İLKÖĞRETİM OKULU
BİLİŞİM VE İNTERNET KULÜBÜ
TOPLUM HİZMETİ PROJESİ


SONUÇ RAPORU

Konu : BİLGİSAYAR VE İNTERNET TEKNOLOJİSİ İLE İLGİLİ KAVRAMLARI TANIMAK

Tarih : NİSAN 2010

Danışman Öğretmen : Sait KOCADEDE ,Namık Kemal BİLGİN
Süreç değerlendirmesi :

Çalışma planında belirlenen kavramları ve bu kavramların anlamlarını araştırmak için kulüp öğrencileri içerisinden bir grup öğrenci belirlendi.
Planda belirlenen kavramlar grup öğrencilerine verilir ve gerek internet ortamında gerekse başka farklı kaynaklardan araştırmaları için görevlendirme yapılır.

Sonuç :

Yapılan çalışmalar B.T. sınıfında sınıf panosuna asılarak tüm öğrencilerin görmeleri sağlanır. Çalışmayı yapan öğrenciler kulüp içerisinde araştırdıkları kavramlarla ilgili bir sunum yaparak kulüp öğrencilere kavramları tanıttılar.

Sonuç Analizi :
Öğrencilerin bu etkinliğe aktif olarak katılmaktan hoşlandıkları görülmüştür.
Yapılan çalışmalarla öğrencilerin sorumluluk almaları sağlanmış ve bu sorumluluklarını yerine getirmek için çaba sarf ettikleri zaman içinde gözlemlenmiştir.




Sait KOCADEDE Namık Kemal BİLGİN
Kulüp Danışman Öğretmeni Kulüp Danışman Öğretmeni



/ /
OLUR

Hasan YILMAZ
Okul Müdürü
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
zeus41
Admin
Admin
zeus41



bilişim internet kulübü sertifikası Empty
MesajKonu: Geri: bilişim internet kulübü sertifikası   bilişim internet kulübü sertifikası Icon_minitimeCuma Mart 26, 2010 3:22 am

bazıları (alıntıdır)
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
bilişim internet kulübü sertifikası
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» bilişim internet külübü mart ayı etkinlikleri
» bilişim internet külübü nisan ayı etkinlikleri
» bilişim internet külübü mayıs ayı etkinlikleri
» bilişim internet külübü haziran ayı etkinlikleri
» bilişim linkleri

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Bilişim ve İnternet :: İnterneti Tanıyorum-
Buraya geçin: